Tuesday, August 25, 2015

Trupa Amadeus si albumul Meridian (2003)


Fetele de la "Amadeus" lanseaza al doilea album (articol Curierul national)

Astazi, la ora 19,00, Muzeul George Enescu va gazdui lansarea celui de-al doilea album al formatiei “Amadeus”.

O "calatorie prin apa si prin foc", o calatorie in jurul pamantului, emanand parfum exotic si mister, o experienta de neuitat si o colectie de 10 piese noi - acesta este albumul "Meridian", cel de-al doilea al formatiei Amadeus. Dupa o existenta de aproape trei ani, profesionalismul, consecventa si calitatea muzicii - le-au asigurat fetelor de la Amadeus un loc in topurile preferintelor ascultatorilor. Melodiile, evidentiindu-se prin elemente clasice, influente populare romanesti, orientale arabesti si asiatice, poarta semnatura lui Adrian Ordean.



Amadeus lanseaza albumul Meridian (articol www.provideo.ro)

Luna aprilie a inseamnat pentru formatia Amadeus lucrul la un nou album. Andreea, Cristina, Gratiela si Alexandra, cel mai apreciat cvartet de muzica clasica moderna din Romania, se pregatesc de lansarea celui de-al doilea album din cariera lor artistica. Este vorba de 10 piese energice, pozitive, cu un plus de dificultate in ceea ce priveste compozitia, fapt care demonstreaza o data in plus talentul si dexteritatea fetelor in a manui instrumentele. Melodiile sunt usor de retinut, le fredonezi oriunde si oricand, evidentiindu-se prin elemente clasice, influente populare romanesti, orientale arabesti si asiatice. Pe scurt, vorbim de sonoritati exotice si moderne purtand semnatura lui Adrian Ordean. Dupa o existenta de trei ani, grupul Amadeus se poate lauda cu un palmares de invidiat: 2 turnee in tara si 4 in strainatate, aparitii in cadrul celor mai importante evenimente de la noi din tara, lucruri care demonstreaza faptul ca acest grup este foarte apreciat si iubit. Fetele de la Amadeus au demonstrat ca muzica lor, o muzica ce se retine prin melodia in sine, trece de barierele cuvantului. De fapt, daca stai sa te gandesti bine, cuvintele ar putea rupe vraja pe care o transmit armoniile acordurilor instrumentelor lor. Noul album, “Meridian”, este “o calatorie prin apa si prin foc”, o calatorie in jurul pamantului, emanand parfum exotic si mister. Muzica Amadeus are calitatea de a te purta dincolo de ceea ce poti percepe, si mai mult, dincolo de ceea ce poti exprima. Putem spune ca are calitatea de a te face sa vizualizezi cu ochii mintii scenariile pe care imaginatia le realizeaza in subconstient. Aceasta surpriza o rezerva “Meridian” – un album-calatorie pe care il savurezi cu fiecare sunet...




























Componenta:

Alexandra Chise (Violin) - vioara electrica
Critina Filotti - pian
Andreea Runceanu - vioara electrica
Gratiela Giolu - contrabas electric

Cantecele de pe acest album le gasiti in tab-ul intitulat "Discografie Amadeus"!

_________________________________________________________________

Alexandra Violin recorded her second album in 2003 with the band Amadeus Electric Quartet, and this album is called: Meridian. It futures 10 tracks, which I will be sharing with you in  future posts.
The initial line up was:
Alexandra Chise (Violin) - electric violin
Cristina Filotti - piano
Gratiela Giolu - electric cello
Andreea Runceanu - electric violin

You can listen to the songs from this album on the blog page called "Discografie Amadeus" (click here).

You can find Alexandra at the links listed below!
____________________________________________________________________


Informatii despre Alexandra Violin gasiti pe urmatoarele pagini de socializare: 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...