Friday, October 30, 2015

Interviu Maraboo pentru Bravo net: Maraboo, despre cum se face muzică fără voce?


Revista Bravo a publicat un interviu cu trupa Maraboo, realizat de Ileana, in data de 19 octombrie 2015. Puteti citi articolul in original aici.

Am purtat o discuție interesantă cu fetele de la Maraboo. Am vorbit despre muncă până la epuizare pentru implinirea scopurilor, am vorbit despre muzica clasică, despre planuri de viitor, despre concerte… în general, despre Maraboo.

1. Cum v-ați găsit și cum v-a venit ideea de a forma “Maraboo”?
Ne cunoașteam din liceu, apoi ne-am revăzut la Conservator și ne-am gândit să facem împreună ce știm noi mai bine: muzica! Zis și făcut! Am fost să discutăm cu Florin Nedelcu, care în prezent ne este manager și impresar, i-am povestit despre proiectul nostru și tot ceea ce ne-am gândit să facem, el a fost foarte încântat de idee și uite așa a luat naștere Maraboo:)

2. Cum merg lucrurile atunci când deciziile se iau în 3 persoane… presupun că sunteți fire diferite, cu activități diferite… etc
Daaa, avem firi destuuul de diferite!:)) Ce-i drept, discutăm destul de mult înainte de a lua o decizie, dar ținem foarte mult cont una de părerea celeilalte. Ne contrazicem, poate de cele mai multe ori, dar în final luăm decizia cea mai bună, iar lucrul de care ne bucurăm cel mai mult este faptul că avem ceva în comun: sinceritatea! Tocmai din acest motiv, niciodată, dar niciodată nu există tensiuni între noi! După părerea noastră, acesta este criteriul esențial în viitorul și durabilitatea unui grup, cum este și Maraboo.

3. Ce vă face să fiți diferite față de alte trupe?
În primul rând, noi vrem să demonstram oamenilor că și muzica fără voce este tot muzică:) și încă una extrem de profundă. Cu alte cuvinte, ne-am dori să schimbăm puțin mentalitatea oamenilor legată de muzica instrumentală. În al doilea rând, ne putem lăuda cu singura harpă electrică din Europa, un instrument nu prea des întâlnit în acest gen de muzică. Deși venim dintr-un mediu conservator, la polul opus de tot ceea ce există acum în showbiz, cumva vrem să demonstrăm, pe de-o parte celor care apreciază muzica clasică, că poți cânta ceva de calitate, ținand cont si de aspectul fizic, ca fiind un pachet complet de tot ceea ce înseamnă frumos, iar pe de altă parte, în showbiz, unde imaginea contează, că noi putem să le îmbinăm pe amândouă, fără să ne pierdem respectul față de muzica autentică.

4. Ce ar trebui să știe cei care vă apreciază despre voi?
Cei care ne ascultă muzica și ne apreciază trebuie să știe ca totul a fost realizat cu muncă, pe care am depus-o de mici și până acum. Talentul îl primești de la Dumnezeu, dar ce faci mai departe cu el depinde numai de tine. Vrem să atragem oamenii chiar și spre muzica clasică, noi în repertoriu având și teme renumite de compozitori clasici, începând de la Bach până la Brahms, dar puțin modificate, fiind ușor de digerat și ascultat:). De asemenea, programul nostru este unul foarte vast, pornind de la muzica clasică, cum am spus, până la dance, pop, house, cover-uri celebre etc.

5. Sunteți deja la a doua piesă în doar câteva luni, ce urmează… ce planuri aveți?
Planurile sunt și ideile tot vin dar, momentan, promovam cel de-al doilea single, “Invincible”, la care am filmat și un videoclip, pe care sperăm să îl auzim peste tot.

6. Cum a fost ” impactul” cu showbizul românesc?
Oamenii au fost mai receptivi decât ne așteptam la acest gen de muzică, iar asta ne-a bucurat foarte tare. Cât despre showbiz, trebuie să te adaptezi.

7. Cui se adreseaza trupa Maraboo… cărui segment de ascultători?
Trupa Maraboo ( Eleonora – pian, Shirin – vioară și Cristina – harpă) se adresează, în primul rând, tuturor oamenilor care ascultă și apreciază muzica, indiferent de vârstă sau clasă socială.

8. 3 lucruri cu care nu puteți cădea de acord niciodată….
Nu prea avem așa ceva:)). Cum am spus și mai sus, întotdeauna ajungem la un numitor comun. Există comunicare și înțelegere, ca într-un cuplu, nu asta suntem? :)

9. Ce așteptări aveți de la acest proiect?
Cred că ce așteptări are orice artist. Ne dorim cât mai multe concerte, iar muzica noastră să fie din ce în ce mai ascultată și apreciată.

10. La ce nu ați renunța niciodată pentru muzică?
Deși suntem firi diferite, cred că singurul lucru la care nu ar renunța niciuna dintre noi ar fi familia, cât despre compromisuri… cred că toate lumea face în viață, nu credeți? Si noi am făcut și probabil vom mai face, fiind vorba de muzică sau nu. Atâta timp cât îți păstrezi demnitatea și principiile de bază, nu vedem nimic rău în asta, compromisurile fac parte din viață:)

~ Trupa Maraboo - Invincible ~

~ Trupa Maraboo - Spanish love ~

Mai multe informatii despre trupa Maraboo gasiti pe pagina lor oficiala de FaceBook: Maraboo Official


Informatii despre Alexandra Violin gasiti pe urmatoarele pagini de socializare: 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...