Thursday, November 5, 2015

Trupa Amadeus & Alexandra Violin - calatorie in Israel Interviu Click.ro 26 noiembrie 2011


Dupa cum deja stiti in fiecare joi este timpul pentru o noua editie Throw Back Thursday! De aceasta data vin cu un articol despre calatoria in Israel a trupei Amadeus Electric Quartet si Alexanra Violin.

Puteti citi articolul original aici, realizat de jurnalista Raluca Damian pentru click.ro, din 26 noiembrie 2011.



Ce bucurie mai mare poate avea un creştin decât să meargă, în Postul Crăciunului, la Mormântul Sfânt de la Ierusalim, să se roage şi să se reculeagă în Grădina Ghetsimani... Cele patru fete din trupa Amadeus au avut ocazia să viziteze locurile sfinte şi spun că s-au întors mai liniştite, mai purificate sufleteşte.

Concertele pe care le-au avut de onorat în zonă au fost scopul călătoriei de 5 zile. Au stat la Tel Aviv, dar au avut suficient timp să viziteze.

La Grădina Ghetsimani erau pelerini din toată lumea.

"Organizatorii concertelor ne-au răsfăţat în micul nostru turneu, aşa că ne-au oferit un pelerinaj în locurile sfinte: Ierusalim, dar şi Bethlehem (Palestina).

La Ierusalim am fost la Grădina Ghetsimani, Zidul Plângerii şi la Mormântul Sfânt.

Era plin de oameni din toată lumea, pelerinii intrau în bisericuţele ridicate în locurile importante cu propriul preot, astfel că auzeai slujbe în toate limbile. Inclusive în română.

Ne-am rugat, ne-am recules, era o atmosferă înălţătoare", povesteşte Andreea.

Nu la fel de plăcută a fost temperatura de afară. Dacă în turneul din 2006, pe care l-au avut în aceeaşi perioadă, era cald de se putea sta la plajă, acum frigul şi umezeala le-a intrat în oase.

Acum ieşea soarele şi se făceau 20 de grade, pentru ca în 15 minute să se pună ploaia şi vântul, iar temperatura să coboare la 10 grade.

În ultima zi au avut o surpriză frumoasă la hotel pentru că au avut ocazia să mănânce preparate după reţete biblice.

"Au fost gătite de o doamnă care îşi dăduse doctoratul pe această temă. Erau nişte mâncăruri simple, dar foarte gustoase.

Desertul semăna mult cu a noastră colivă, doar că avea şi rodii", spune Patricia, care a fost în Israel pentru prima dată.


Pentru ca se afla in plina promovare a single-ului ,,UP!" si a videoclipului pe care tocmai l-au lansat, fetele de la Amadeus pleaca intr-un turneu in Israel la jumatatea lunii noiembrie. Cele patru fete vor canta la Beer Sheva si Tel Aviv in zilele de 18 si 20 noiembrie. 

“Ii asteptam la concertele noastre pe toti romanii carora le este dor de acasa, pentru ca le-am pregatit momente speciale, si de altfel pe toata lumea de acolo, pentru ca muzica noastra se poate asculta si poate fi inteleasa indiferent de limba materna” declara Andreea Runceanu.           

Pe langa ,,UP!", cei care vor veni la concertele fetelor vor avea parte de un spectacol foarte dinamic si vor asculta live reinterpretari originale in stilul Amadeus ale unor teme foarte iubite de catre public - de la  Wilhelm Tell, Besame Mucho sau Dans ungar de Brahms pana la Americano, Samba de Janeiro, Smooth Criminal sau teme populare si tangouri romanesti. Special pentru acest turneu, fetele au pregatit niste piese pe care le vor canta in prima auditie.

Nu este prima vizita in Israel, trupa Amadeus a mai concertat acolo in anul 2006 in cadrul unei turneu de 10 spectacole alaturi de Teatrul Evreiesc de Stat si tot atunci au avut ocazia sa colaboreze cu violonistul Mirel Reznic. 
,,E foarte emotionant sa intalnesti asa departe de casa o comunitate de romani atat de puternic legata. Asta poate si datorita faptului ca majoritatea romanilor care au plecat in Israel, au ales sa faca asta demult, inainte de '89, si a fost extrem de important pentru ei sa ramana uniti si sa dezvolte impreuna niste afaceri durabile" spune Alexandra. 

___________________________________________________________
Here is our usual weekly series of Throw Back Thursday! This time I'm sharing with you some photos from an interview with Alexandra Violin & Amadeus Electric Quartet, from their November 2011 visit in Israel. 

You can find our favorite violinist at the links listed below!
________________________________________________________________


Informatii despre Alexandra Violin gasiti pe urmatoarele pagini de socializare: 
YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Tumblr | Vimeo 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...