Tuesday, February 9, 2016

Trupa Amadeus si albumul The Island (2007)


Imi face mare placere sa va povestesc astazi despre albumul meu preferat lansat de trupa Amadeus Electric Quartet in data de 29 octombrie 2007: The Island! Este si primul album al trupei care contine pasaje vocale.

Componenta trupei de atunci era:
Alexandra Violin (Chise) - vioara
Andreea Runceanu - vioara
Cristina Bujor (Filotti) - pian si
Patricia Cimpoiasu - violoncel

Asteptarea a luat sfarsit!
Pentru iubitorii muzicii clasice imbinate cu cea moderna, trupa Amadeus, impreuna cu MediaPro Music, a lansat pe piata albumul “The island”, proiect ce reprezinta si revenirea Cristinei, Andreei, Alexandrei si Patriciei in peisajul muzical autohton.
Noutatea materialului discografic este ca, pe langa melodiile intrepretate de trupa la instrumente, contine si cateva piese cu voce! Nu este insa vorba de vreuna din cele patru fete, ci de colaborarea cu o buna prietena de-a lor din SUA.
Artistele care au impresionat publicul prin felul in care manuiesc instrumentele lanseaza un album in care clasicul si contemporanul se imbina intr-un mod inedit iar piesele au o melodicitate extraordinara cu sonoriati exotice.
Albumul “The Island” se diferentiaza de celelalte materiale discografice de pe piata muzicala prin piese cu orchestratii atent gandite, stiluri foarte variate si sonoritati moderne. Albumul contine 11 melodii realizate prin imbinarea mai multor genuri muzicale, incepand de la cea clasic, si terminand cu cea ethno – dance. Piesele de pe noul album sunt compuse de Adrian Ordean si demonstreaza ca in muzica nu exista limite in ceea ce priveste felul in care o melodie se poate realiza.
Odata cu noul album, trupa Amadeus vine si cu un nou instrument manuit de o noua componenta, Patricia. Prin acest material, tinerele interprete dovedesc inca o data talentul si abilitatea de a folosi instrumente, interpretand piese pozitive si energice.

Un soi de "rara avis" în peisajul show-biz-ului autohton, Amadeus, singura trupă compusă din două viori, un violoncel şi un pian, împreună cu MediaPro Music, a lansat pe piaţă albumul "The Island", proiect ce reprezintă şi revenirea Cristinei, Andreei, Alexandrei şi Patriciei în atenţia iubitorilor muzicii clasice îmbinate cu cea modernă. Noutatea materialului discografic este că, pe lângă melodiile interpretate de trupă la instrumente, conţine şi câteva piese cu voce. Nu este însă vorba de vreuna dintre cele patru fete, ci de colaborarea cu o bună prietenă de-a lor din SUA.
Albumul "The Island" se diferenţiază de celelalte materiale discografice de pe piaţa muzicală prin piese cu orchestraţii atent gândite, stiluri foarte variate şi sonorităţi moderne. Materialul conţine 11 melodii realizate prin îmbinarea mai multor genuri muzicale, începând de la cel clasic şi terminând cu cel ethno-dance, încununând astfel trei ani de muncă pe scenă, dar şi în studio.
"The Island" a luat naştere după o călătorie imaginară în toate colţurile lumii, de unde am cules ce credeam noi că este mai frumos şi merită exprimat prin muzică", a declarat Alexandra. 
Piesele de pe noul album sunt compuse de Adrian Ordean şi demonstrează că în muzică nu există limite în ceea ce priveşte felul în care o melodie se poate realiza.

Amadeus este singura trupa din Romania, care este formata din doua vioare, un violoncel si un pian. Cele patru fete de la Amadeus, care au impresionat prin voce si prin manuirea instrumentelor, vor lansa un nou material discografic la inceputul lunii noiembrie.
Cu ocazia lansarii albumului, fetele vor serba trei ani de cand s-a format trupa. Artistele au marturisit ca sunt foarte mandre de noul proiect la care au muncit extrem de mult.
Primul single de pe viitorul album se numeste “The White Piano”, iar in curand piesa va fi insotita de un videoclip extrem de diferit fata de imaginea cu care cele patru fete si-au obisnuit publicul.
Cel de-al patrulea album al fetelor de la Amadeus, Andreea, Cristina, Alexandra si noua membra a formatiei, Patricia, se va numi “The Island”, potrivit unui comunicat de presa.
Numele noului album a luat nastere dupa o calatorie imaginara in toate colturile lumii de unde am cules ce credeam noi ca este mai frumos si merita exprimat prin muzica”, a declarat Alexandra.
Singura trupa din Romania compusa din doua vioare, un violoncel si un pian, intr-un cuvant Amadeus , revine in lumina reflectoarelor cu un nou single si un nou album! 
Impreuna cu MediaPro Music , cele patru fete, care au impresionat publicul nu prin voce ci prin felul in care manuiesc instrumentele, vor lansa materialul discografic la inceputul lunii noiembrie, incununad astfel trei ani de munca pe scena dar si in studio . 
Artistele au marturisit ca sunt foarte mandre de noul proiect la care au muncit extrem de mult. Primul single de pe viitorul album se numeste “The White Piano” iar in curand piesa va fi insotita de un videoclip extrem de diferit fata de imaginea cu care cele patru fete si-au obisnuit publicul. 
Cu toate ca nu au mai lansat in ultimii doi ani vreun album, Andreea, Cristina, Alexandra si cea mai tanara componenta, Patricia, au muncit foarte mult in studio, inregistrand pentru cel de-al patrulea album din cariera, a declarat Alexandra care interpreteaza la vioara.


















































Cantecele de pe acest album le gasiti in tab-ul intitulat "Discografie Amadeus"!

_________________________________________________________________

Alexandra Violin recorded her fourth album in 2007 with the band Amadeus Electric Quartet, and this album is called: The Island. It futures 13 tracks, which I will be sharing with you in  future posts.
This is my favorite album by the band and it is their first album to feature collaborations with singers as well!

The initial line up was:
Alexandra Chise (Violin) - electric violin
Cristina Filotti - piano
Alina Dinica - cello
PAtricia Cimpoiasu - electric violin

You can listen to the songs from this album on the blog page called "Discografie Amadeus" (click here).

You can find Alexandra at the links listed below!
____________________________________________________________________


Informatii despre Alexandra Violin gasiti pe urmatoarele pagini de socializare: 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...